nybjtp

Nā alakaʻi no ka hoʻohana pono ʻana i nā mea retinol

ʻO Retinol, malia paha ua kamaʻāina nā kānaka a pau, ʻike ia he mea nui iakūʻē i ka ʻelemakulemea komo.

No laila, he aha ke ʻano o ka retinol, he aha nā hopena ʻē aʻe ma waho o ka anti-aging, a ʻo wai ka mea kūpono?

He aha ka retinol?

Ua kapa ʻia ʻo Retinol i ka huaʻa A a i ʻole "huaʻona A alkohol".
He mea waiʻona momona ka mea e hoʻoponopono ai i ka metabolism o ka epidermis a me ka stratum corneum.Hiki iā ia ke pale aku i ka ʻelemakule, hoʻemi i ka seborrhea, hoʻoheheʻe i nā puaʻa epidermal, a pale i ka mucosa epidermal mai ka hoʻouka ʻana i ka bacteria.
Loaʻa ka waiwai o ka hao o ko mākou kino, nā maka, ka ʻōnaehana pale ʻana a me nā mucous membrane mai kēia mea koʻikoʻi.
Inā nele ka huaora A, e ʻike ʻia nā hōʻailona o ka maka e like me ka nalo ʻana o ka ʻike, ka ʻili maloʻo a me ka keratinized, ka emi ʻana o ka palekana, a me ka anemia.
ʻAʻole wale no ko mākou kino, maikaʻi nō hoʻi ka huaora A no ko mākou ʻili.

He aha ka mea "manaka" e pili ana i ka retinol?

I kēia manawa, ua manaʻo ʻia ʻo retinol kekahi o nā mea i hoʻāʻo ʻia a ʻoiaʻiʻo i ka mālama maka a me ke kino.

Inā hoʻohana ʻia ma ke ʻano he anti-aging a i ʻole nā ​​​​mea nani, hāʻawi kēia vitamina A i nā pono ʻili he nui, e like me:

Anti-oxidation
Ma muli o kāna mau hopena antioxidant, hakakā ʻo retinol i ka ʻelemakule o ka ʻili a hōʻemi i ka ʻili a me nā wrinkle i ka lā.
Eia nō naʻe, ʻaʻole pale ʻo retinol i ka ʻili mai ka lā a hiki ke hoʻololi maoli i ka ʻili i ka mālamalama.
No laila, inā ʻaʻole ʻoe makemake e pōʻeleʻele, i ka wā e hoʻohana ai i nā huahana retinol, pono ʻoe e makaʻala ʻaʻole e hoʻohana iā lākou i ka lā a hoʻohana i ka pale o ka lā.

Hāʻawi 3d i ka animation o collagen a i ʻole serum kulu no ka mālama ʻili.Wehe nā wrinkles, hoʻokiʻekiʻe maka .Kiʻi kiʻi 3d kiʻekiʻe

Hoʻoikaika i ka hana ʻana o ka collagen
ʻO Retinol kahi mea e hoʻoikaika ai i ka hana ʻana o ka ʻili collagen, hoʻoikaika i ka ulu ʻana o ke kelepona, a hoʻoikaika i ke ʻano paʻa, ma laila e hōʻemi ai i ka hohonu o nā wrinkles a hoʻomāmā i ka ʻili, ʻoi aku ka paʻa, a me ka ʻālohilohi.

E hoʻomaʻemaʻe a maʻalahi ka ʻili
Hiki i ka Retinol ke hoʻomaikaʻi i ke ʻano o ko mākou ʻili ma ka hoʻopili ʻana i ke ʻano o kā mākou pores.Hoʻoholo nui ʻia ka nui o kā mākou pores ʻili e nā genetic factor. Hiki i ka Retinol ke hoʻomaikaʻi i ke ʻano o nā pores, exfoliate, a pale i nā pores mai ka hoʻopaʻa ʻana, e ʻoi aku ka palupalu a me ka maʻalahi o ka ʻili.

Ke hāʻule nei ka gel hyaluronic acid ma kahi keʻokeʻo.

Kāohi i ka hana melanin
Eia kekahi, hiki i ka retinol ke pale i ka hana ʻana o ka melanin, hoʻomālamalama i ka ʻili o ka ʻili, a loaʻa kekahi hopena i nā kiko puaʻa.Ma hope o ka hoʻohana ʻana iā ia no kekahi manawa, hiki iā ʻoe ke ʻike i ka mae ʻana o nā kiko puaʻa.

ʻO wai ka retinol kūpono?

He maikaʻi ka retinol, akā ʻaʻole kūpono nā kānaka a me nā ʻano ʻili āpau.

Pono ka hoʻohana ʻana i ka retinol e kūkulu i ka hoʻomanawanui
Inā ʻaʻole ʻoe i hoʻohana i kahi huahana i loaʻa i ka retinol ma mua, hiki i kou ʻili ke hoʻololi i ka huahana hou.Ke hoʻomaka ʻoe e hoʻāʻo, pono ʻoe e makaʻala e nānā i ka hoʻomanawanui o ka ʻili.Inā ʻulaʻula ka ʻili a ʻili, ʻo ia ka intolerance.
I ke alo o ka intolerance, hiki iā mākou ke hoʻohana i kahi mea liʻiliʻi a i nā manawa he nui e hoʻohui mālie i nā huahana retinol i loko o ka hana mālama ʻili.No ka laʻana, e hoʻomaka me hoʻokahi huahana retinol, a i ʻole e hui pū me nā huahana ʻē aʻe a hoʻohana i kēlā me kēia pae.
Inā mau ka ʻeha o ka ʻili ma hope o hoʻokahi pule o ka hoʻohana ʻana, e kāpae koke i ka hoʻohana ʻana i nā huahana retinol!

Manaʻo ʻia no ka poʻe me ka ʻili o ka ʻili a me ka nui o nā pores
ʻAʻole pale ʻo Retinol i ka haki ʻana, akā hoʻohana ia i ka ʻili ʻeleʻele e hoʻomaʻamaʻa a maʻalahi.Hiki i ka poʻe me ka ʻili ʻaila a me nā pores nui ke hoʻāʻo.

Pale lā
E like me ka mea i ʻōlelo ʻia ma luna nei, ʻoi aku ka maʻalahi o ka retinol i ka mālamalama, no laila e ʻōlelo ʻia e hoʻohana i nā huahana i hoʻokumu ʻia retinol i ka pō.Inā pono ʻoe e hoʻohana iā ia i ka lā, e mālama pono i ka hana maikaʻi o ka pale ʻana i ka lā.

ʻO ka mālama pono ke kī
He maikaʻi ka retinol, akā ʻaʻole paʻa ka mea hoʻohui.Ke ʻike ʻia i ka lā a me ka ea, e pōʻino ka retinol a nalowale kāna hana.No laila, pono nā mea a pau e hoʻolohe i ka pale ʻana i ka mālamalama i ka wā e mālama ai i ka huahana, a e hoʻopaʻa paʻa i ka pāpale ʻōmole.

Hiki ke hoʻohana ʻia me nā mea ʻē aʻe
Eia kekahi, ʻoiai he ikaika ka retinol, ʻaʻole ia he panacea.
Pono nā kānaka a pau e hoʻohui i nā huahana mālama ʻili i loaʻa nā mea like ʻole e like me ke ʻano a me ke ʻano o ko lākou ʻili, e like me ka huaora C, ka huaora E, astaxanthin, hyaluronic acid, a me nā mea ʻē aʻe, e pālua i ka hopena mālama ʻili a hoʻoikaika i ka ʻili. ma ke kūlana maikaʻi loa!

E ʻoluʻolu e pale aku nā wahine hāpai i ka retinol!
No ka ʻohana vitamin A ka retinol a i ʻole retinoids.ʻOiai he maikaʻi loa lākou ma ke ʻano o ke olakino ʻili, ke hoʻopilikia pū nei lākou i ka pēpē i loko o ka ʻōpū o ka makuahine.
No laila, inā e hoʻolālā ana ʻoe e hāpai, a i ʻole e hāpai ana a i ʻole e hānai ana, e mālama pono i ka pale ʻana i nā huahana mālama ʻili e pili ana i ka retinol.


Ka manawa hoʻouna: Sep-06-2023